Wat is Santai Guasha? Guasha is een eeuwenoude schraaptechniek waarbij met een jade- of andere steen, afvalstoffen uit het lichaam geschraapt worden. Hierdoor gaat bloed en energie weer beter stromen waardoor diverse klachten of ziektes kunnen verminderen en zelfs helemaal kunnen verdwijnen.

Santai Guasha onderscheid zich van de “gewone” Guasha door de manier van behandelen.

Er wordt gewerkt op gevoel met veel aandacht voor jou als cliënt. Door steeds terug te koppelen hoe je als cliënt de behandeling ervaart, kan de behandeling wel een beetje gevoelig zijn maar zeker niet pijnlijk.

Er is een intake vooraf waar uitgebreid gevraagd wordt wat je klachten zijn, of je reeds bekend bent met Guasha behandelingen enz.

Santai Guasha werkt niet alleen op lichamelijk niveau maar werkt ook op ons emotionele lichaam. Hierdoor is het mogelijk dat je na een behandeling emotioneler bent of dat er bepaalde gevoelens/gedachten opeens bij je op zullen komen. Dit kan je ook bespreken met je Santai Guasha therapeut.

Kortom, Santai Guasha is een complete behandeling, voor zowel lichaam als geest, met als doel bloed en energie weer goed te laten stromen. Deze therapie kan zowel preventief als voor vele klachten ingezet worden.

Hoe werkt het?

Er wordt een speciale olie op de huid aangebracht. Deze olie wordt gebruikt om de huid te beschermen en de olie heeft een extra werking op de Guasha door de speciale bestanddelen in de olie. Deze guasha-olie bestaat namelijk uit diverse chinese kruiden. Elk kruid heeft zijn eigen werking (ontspanning, ontgifting, warmte enz.).

Op de plaats waar de olie is aangebracht begint de therapeut dan met een speciale schraper te “schrapen”. De huid wordt hierdoor rood en op de plaatsen waar blokkades (afvalstoffen) zitten, verschijnen “bloeduitstortingen” (sha’s). Deze verschijnen in de huid (en niet op de huid) en variëren van diep rood tot paars. Aan de kleur van de sha’s kan men zien of het een recente- of een chronische blokkade is. Hoe donkerder de vlek, hoe chronischer de klacht. Bij een normale conditie verdwijnen de rode delen volledig binnen 3 tot 7 dagen.

Door je regelmatig te laten behandelen met guasha, krijgt men steeds minder rode vlekken, wat betekent dat het lichaam weer gezond wordt. Het schrapen samen met de werking van de olie zorgt voor ontgifting van het lichaam. Een van de grootste oorzaken van alle klachten en ziekten zijn : afvalstoffen !

Ons lichaam wordt weer vitaler doordat er een betere doorstroming plaatsvindt van bloed en energie, omdat afvalstoffen opgeruimd worden. Ook ons zenuwstelsel kan hierdoor beter gaan functioneren. Hierdoor revitaliseert ons hele lichaam.

Maak een afspraak