De kracht van ademwerk

Ademen is voor ieder mens vanzelfsprekend, vanaf het moment dat je geboren wordt. Een overgroot deel van de mensheid ademt op een ‘oppervlakkige’ wijze. En dat is jammer, want de manier waarop je ademhaalt kan een krachtige tool zijn om in verbinding te komen met je lichaam en ziel.Bewust leren ademen door middel van ademwerk stelt je in staat om je te verbinden met de emoties en energie in je lichaam. Ademwerk is een veelgebruikte manier om stress, angst en gepieker te verminderen. Het opent de mogelijkheid tot natuurlijke heling.

Ademwerk is voor iedereen

Het is geen geheim dat ademhaling veel met het lichaam en geest kan doen. Zo kunnen diepe en rustige ademhalingen aanzienlijk stress en spanning verlagen. Misschien heb je ook wel eens gehoord over de Wim Hof Methode van ademhalen – met zijn ademtechnieken kunnen veel mensen een fors niveau van kou aan terwijl ze innerlijke rust en kalmte behouden.Zo zijn er nog veel meer verschillende ademtechnieken. Iedere vorm van ademwerk brengt andere effecten met zich mee. Maar een effect wat altijd wel plaatsvind, is dat emotionele blokkades in je lichaam of energie worden opgeheven. Zo creëer je ruimte voor heling en stel je jezelf in staat om de juiste energieën door je lichaam te laten stromen.

Een rustig hoofd is een ontspannen lijf

Wist je dat je gemiddeld 120.000 gedachten per dag hebt? Geen wonder dat veel mensen lijden aan een vol en chaotisch hoofd. Tuurlijk, een groot deel van deze gedachten zijn irrelevant en binnen enkele seconden weer weg, maar er zijn altijd de terugkerende zorgen over bijvoorbeeld werk, familie, liefde, gezondheid, etc. Al snel nemen stress, angst en gepieker het dagelijks leven over. Ademwerk stelt je in staat om je los te koppelen van gedachtes en je te verbinden met je lichaam.

Ademwerk heeft een helende werking

Ademwerk heeft een verschillende werking op iedereen. Er kunnen allerlei emoties zoals boosheid, verdriet, rouw, angst, etc. naar boven komen tijdens of na een ademsessie, emoties waarvan je niet eens wist dat je ze had. Emoties kunnen zich vastklampen in het lichaam, zonder dat je dit doorhebt. Ook al heb je deze emoties niet door, ze kunnen zeker een beladen en negatief effect met zich meebrengen. Ademwerk stelt je in staat om emotionele blokkades of trauma’s in je lichaam op te heffen en te verwerken.

Zet jezelf in je eigen kracht

Ademhaling is een krachtige tool om in verbinding te komen met je lichaam en meer over jezelf te leren. Waar worstel je mee? Wat zit je lichaam dwars? Met de juiste technieken kun je in een staat van dieper bewustzijn komen.Daarbij is ademhalen een natuurlijk proces waar je te allen tijde invloed op kunt uitoefenen. Door te oefenen met ademhaling, kun je leren vertrouwen op je innerlijke en lichamelijke instincten, en kun je jouw adem inzetten om inzicht en sturing in het leven te vinden.Ik ben gediplomeerd ademcoach. Mijn diploma heb ik behaald bij Lars Faber van de opleiding The Breathwork Coach.

Ik help je graag om je te ondersteunen op je pad, in een individuele sessie of in een groepsessie. Mocht je dit willen of wil je graag meer informatie, neem dan gerust contact met me op. Je bent van harte welkom!

Life is great, Breathwork makes it better !

Maak een afspraak